Helgen slut . . .

Varför tar helgen slut så fort?? Fast jag ska egentligen inte klaga så mkt för jag har varit ledig sen i onsdags, tog en semesterdag i torsdags då sonen fyllde år så vi hade en heldag i nybban med bowling och ätning på nybro kebaben,mumma,sen ville han gå i djuraffären så då gjorde vi det oxå. Fredagen var lugn och skön med bara mys och tv. Lördagen hade vi kalas med tjocka släkten hihi den är tjock på riktigt hihi men nu ska vi bli smala igen. M fick alla önskepresenter han ville ha bla, pokemonkort crosshandskar, hockeyklubba, flufftäcke och tv-spel så han blev verkligen helnöjd, det var den bästa dagen sa han hihi. Lasagne hade han beställt att vi skulle äta så det började jag med tidig fm känndes det som, aldrig  gjort lasagne för eget recept utan köpt färdig mix typiskt mig, men nu gjorde jag en på riktigt och den blev såå god sa dom som åt mamma och jag och brosarn åt paj som oxå var supergod,sen blev glass chokladsås och marränger till fika. Jag tog en mörk chokladbit duktigt av mig, glass är ju så gott, men NEJ jag ska inte falla för det, jag ska klara det denna gången och gå ner mina kg.
Kram på er







Matdag. . .

Spenat spenat och spenat känns det som haha. Åt spenat till lunch och till middag och ska ha det till lunch på jobbet i morgon igen, kommer nog inte äta spenat mer sen haha.

Sportlovsvecka

Jaha nu är det sportlov för grabbarna, skönt det tyckte dom, får vi sova länge sa dom, ja det får dom verkligen. Ännu en gång har lovet kommit då T jobbar kväll så dom får sovmorgon och jag jobbar bara 2 dagar denna veckan så det blir verkligen lov nästan för en annan oxå hehe iofs på torsdag har jag tagit semester för då fyller vår lilla gulleplutt 7 år, stora killen nu ju, gud vad tiden går fort, dom är ju snart tonårspojkar som kommer ränna ute om nätterna haha. Men M han har redan en "fru" säger han hihi det är så gulligt när dom börja bli så där att dom fråga chans, nej det heter det ju inte längre, om hon vill vara med mig heter det visst iaf här ute i skogarna. Så på torsdag ska M får en dag då han får bestämma vad han vill göra, hmm lite svårt det där tycker han för han vet verkligen inte vad han vill göra mer än att ta hål i sitt öra, men där satte pappa stopp han ska inte få tal hål i örat han är för liten medans jag var lite velig i den frågan, tycker det ser lite gulligt ut . och presenter har han oxå svårt för men en sak kom han på ett fluff täcke haha vi har så mysiga täcken tycker han så han ville oxå ha ett fluff täcke så det blir en present. Man märker att dom har högre krav ju äldre dom blir, fast det märks mest bara på T han börjar ju 3:an till hösten och är mkt med dom äldre grabbarna och då ska man ju ha det dom har. Så till helgen blir det kalas med tjocka släkten :)
Idag har dom varit på isbanan och åkt skridskor tur att det kom lite snö och vinter nu till lovet.
sen i morron och ons blir det fritids mellan halv 2 och halv 5 och på onsdagen skulle dom ha filmvisning på fritids roligt.
Det var all för mig, hoppas jag bloggar snart igen är inte så rapp på det haha
Ha det bra kram J


viktnedgång...

Nu har vi startat viktnedgång på jobbet vi är 5 st tjejer som ska försöka peppa varandra att gå ner i vikt, jo men visst det är alltid kul om man är flera så att dessa kakor och guttesaker kan minska på jobbet. Så nu väger vi oss en gång i veckan, jag känner mig verkligen laddad för detta för jag började ändra mina vanor innan dess så motivationen finns där och det är bra och träningen har jag oxå kommit igång med det känns oxå jätteskönt men vad händer när man ställer sig på vågen på jobbet ghhaaaa jag vill bara skrika rätt ut jag ger upp redan. Har varken ätit godis el andra sötsaker nu på 3 veckor och verkligen tänkt på vad jag stoppat i munnen, men då står typ vågen och skriker till mig du har ökat du har ökat, fyy vad hemskt och min kollega hade minskat 1.5 kg och lilla jag då som vanligt ökat 0,5 kg, jag sa det till dom att jag kommer gå upp era kg ni går ner sen skrattade vi, men man blir ju lite besviken när man nu känner sig så laddad och verkligen vill och det blir så här. Blää säger jag då, men jag kan bara önska dom andra lycka till. . . Men jag får väl intala mig själv att det kommer vända sen att jag oxå går ner i vikt, jag får väl bara hoppas hoppas!!!!
 Håll tummarna åt mig nu att jag kommer klara detta!!!


kram på er!

Våran Vovve. . .

Måste bara skriva lite om vår lilla vovsing som nu är inne på sitt 11:e år och hyfsat pigg, han är och har verkligen varit speciell. Saknande kommer bli fruktansvärd när han ej är hos oss längre hoppas vi får några år till med honom iaf. När jag är hemma så går han och letar efter husse och han väcker aldrig mig när jag sover, men när Tommy väl ska sova lite på morgonen så piper han var 5:e min ungefär tills han gå upp och när då Tommy gått upp så går han och lägger sig och sover haha, rolig hund. . .


Jag älskar att rulla mig i snön




Och bita på pinnar i skogen



Väcka barnen är oxå kul säger faxe. . .

Tränat. . .:)

Idag har jag varit och tränat med Tette i "hennes" skog, den var faktiskt underbar och den blir säkert härligare till våren sommarn, men guud vad det är skönt att komma ut och röra på sig lite man blir så mkt piggare och orkar mer och jag tycker man mår psykiskt bättre om man får träna endorfinerna bara sprudla i kroppen, och sen en härlig pratstund är ju oxå guld värt. Sen tog vi och drack lite kaffe sen när vi kom tillbaka, sen gick vi och la oss i solariumet, mmm me like, jag vet man kan få cancer men det kan man få utav tuggummi oxå har jag hört, så. . . Det kommer nog bli fler rundor i hennes lilla skog där kännde man verkligen att det var i skogen hoppade över stubbar och stenar upp för backar ner för backar, så den rundan måste gett lite hihi. Nu ska jag lägga mig i soffan och slappa en stund innan sängen väntar på mig, tycker jag mår lite illa nu ikväll blää blää blää, inte magsjukan. . . .
Ha det gott
Kram me

Bittra människor. . .

Oj vad bittra människor det finns där ute i i vida världen, men varför är man så bitter kan man inte se lite positivt i saker och ting. Man servera dom på silver fat planera deras arbeten gör schema osv osv, ja det gäller mitt jobb, det finns en del bittra människor där som bara kan se sina skygglappar och inte kan vigda dom en minsta tum. Bara gnäll gnäll och åter lite gnäll men sen att i verkligheten så har vi det väldigt bra på vårt jobb andra har det nog mkt tuffare än vi. Vi har personal så det räcker men ändå detta gnäll så fort det blir några förändringar varför kan man inte se det positiva och ge det en chans iaf, visst funkar det inte så funkar det inte men då har man iaf testat: Jag kan beskriva lite så ni hänger med, det är så här att vi är ett arbetslag som har delat in oss i två lag istället, för att vi hade för mkt vårdtagare att hålla koll på och för många personal hos varje vårdtagare och det vill vi oxå minska så därför blev det så här, och "vi" dom flesta av oss då gick in med en positiv tanke medans andra bara satte stop direkt och det är så tråkigt. Vi var nu 4 st som satte oss ner och grejade med schemat kontaktmannskap osv osv lottade ärligt med chefens medsittande, så att allt skulle gå smidigt men oj vilket kaos det blev för en del, fast det rent sätt är mer logiskt och mer praktiskt sätt att arbeta i. Så nu när man kommer till jobbet så är det gnäll gnäll klagan klagan istället för att lägga den energin på vårdtagarna som vi andra gör som inte klagar utan fortfarande håller den positiva tanken kvar och det är jag själv väldigt glad över att jag klara så att man inte blir nertryckt och halka med i deras negativa liv som inte kan vara roligt att vara i. Så man kanske skulle införa nått positivt tänkande på jobbet vid vissa tillfällen att alla ska säga nått positivt med dagen som varit än att gnälla. jag tror själv på mer positivt liv än negativt. Och visst dom kanske inte må bra privat el så men lätta lite på trycket då så vi andra vet hur vi kan gå vidare då, fast det kanske inte är så lätt heller men man får väl försöka bita ihop lite då iaf, kanske oxå lätt att säga men men försöka går alltid, försöker man inte vet man inte. Detta blev nästan lite gnäll från mig oxå hehe men även jag behöver få ut lite. . . Jag är inte bäst ,fast jag skulle vilja haha
Kom igen gott folk tänk positiv det är så mkt roligare då. . .
Kram
J


RSS 2.0