Första snön. . .

Nu har första snön kommit till Målerås och ungarna blir som galna, Mamma tittar det snöar mamma vi måste gå ut, javisst bara gå ut  och ha roligt i  snön, men när dom väl kommer in är dom som dränkta katter haha, den var visst lite blöt snön sa Tim. Man har ju verkligen inte hunnit förbereda sig på detta ännu, men det är ju lite roligt att det kom lite snö nu på lovet till dom, så nu när dom kom in var dom som sagt väldigt blöta och vad gör susen om inte lite varm oboy och lite bullar medans mamma tog lite kaffe istället. Ikväll ska Tim på lite höstlovsmys på fritids med pizzaätning och film dom fick även sova över där men det vill inte han så man får köra väldigt försiktigt för vinterdäcken har man ju inte heller hunnit lägga på tyvärr, men mannen sa att det bara var tillfälligt så vi får väl hoppas på det. Han tyckte egentligen inte att jag skulle köra ikväll men med lite sunt förnuft och köra sakta så borde det gå även med sommardäck, dom stora vägarna brukar ju vara lite renare från snö. Här är lite bilder från första snön här i skogen haha. Nästan så man får lite jul känsla hihi



Ledig dag . . .

Idag har jag varit ledig efter helgens jobbande, jobbade lör sön mån tis och det sätter sina spår man blir helt slut på kvällarna. Men vi körde på idag ändå. Så vid strax efter 11 hämtade jag och grabbarna upp min mamma för att ta en tripp in till kalmar. Så vi besökte blomsterlandet och Ikea och där är ju bara för roligt att gå och som sagt det kommer alltid med något i kassen hem haha, sen åkte vi ut till maxi och vi gick till lindex där och kollade om en kjol jag sett här hemma men köpte inte då, men där hade dom inte min storlek så jag släppte det för stunden men jag var verkligen frälst i den första gången jag såg den och ångrade mig att jag inte köpte den då haha jag i kjol hmmm inte min starka sida men denna fastnade jag för. Sen drog vi oss hemåt efter har tittat färdigt på det vi skulle och satt i bilen och dels berömde killarna för  hur duktiga dom verkligen hade varit idag, älskar er grabbar, annars kan dom vara lita av vilda typen när det gäller affärer och det börja bli tråkigt men idag gick det jättebra och vi började givetvis diskutera kjolen igen så jag bestämde mig när vi kom tillbaka till nybban igen att jag kilar ner till lindex och kollar om dom har den i min storlek där och givetvis hade dom det så jag provade den och tog den direkt haha men sen var ju ett problem vad ska man ha till den då, jo så det blev att tittar efterr toppar och sen strumpbyxor oxå, jag hittade två toppar och två strumbyxor som jag kan varva med till kjolen och blev supernöjd med mitt köp!! När vi sedan skulle åka hem grabbarna och jag blev det  pizza att ta med hem så nu är vi mätta och sitter och myser med tända ljus vi köpte på ikea, härligt.
Jaha detta var väl vad som hänt mig och min familj denna lediga dag.
Tjolahopp på er

vetrinär besök. . .

Blev det för vår gamle luffs faxe igår. Han har fått blodöra så vi fick åka dit och tömma det på blod, peppar peppar han har aldrig varit dålig knappt på sina 10.5 år lite öronproblem bara men det säger dom ju att det är vanligt för golden för dom har så täta öron. Men det gick jättebra han gjorde inget utan bara viftade på svansen och var allmänt glad haha sa dom. Men idag när jag skulle linda om örat så har det kommit mer blod i örat, så tråkigt, en del räcker det för att tömma men en del måste man sy för att det inte ska rinna ut i öronlappen igen, så vi får väl se vad vi ska göra, dom får ju så kallat blomkålsöra om man bara låter det vara. Ska ringa och höra med vet i morgon igen vad vi ska göra i vårt fall, så nu går faxe med en tratt på huvudet och är så olycklig, stackars lilla vovven, dom blir ju så klumpiga med tratten på huvudet går in i allt och alla, stackarn.
Nu ska jag sätta mig och slöa framför tv:n en stund innan sängen.

Ha det gott


Kosta. . .

Idag har jag och grabbarna och en kompis till dom varit i kosta och lekt på andy´s
Dom har superkul där med all lek och bus, dom stimmar så dom blir helt svettiga. Men efter 3 timmat börja tröttheten och orken ta slut för stunden iaf. Så jag passade på att gå lite i affärerna medans dom lekte där, är dom 7 år så får dom vara där själva och givetvis är maxi 7 år hahaha el snart iaf typ nästa år men det vet ju inte dom, Sa det till maxi att detta är  enda gången man får ha en vit lögn el ljuga hahaha fyy på mig hihi bara för  mamma skulle kunna gå i affärer, för 3 timmar och sitta där blir man helt slut ju. Fast man blir inte borta så länge i stöten utan man går dit och kolla med jämna mellanrum så att dom sköter sig men dom har inte tid för bråk där utan full lek med alla barn. Här kommer lite bilder på dom.




Tim åker på knäna ner för kanan. .  .


Maxi kom oxå ner på undligt vis. . .

Ronneby Brunn. . .

Igår kom vi hem från ett härligt Ronneby brunn. Mannen och jag tog en weekend där torsdag-fredag Farmor och farfar var barnvakt åt grabbarna. Var helt underbart med bad avkoppling god mat och dryck och massage oxå. Gud vad man kan få nya krafter bara över en natt med lite avkoppling. Vi har åkt dit 4 gånger nu och testat olika paket men detta var klart det bästa att åka på en torsdag till fredag om man har möjligheter till det för det var verkligen lugnt där då, vi hade nästan badet för oss själva tills kl slog 3 då kom barnen med föräldrar hmm tänkte vi då men då visade det sig att dom får vara där mellan 15-17 så den tiden gick rätt fort ändå för därimellan hade jag min massage sen blev det badet och bastun och bubblet ute i tunnorna så härligt att gå ut ute och bara krypa ner i ett varmt bubbelbad, hihi men det är inte lika skönt sen när man ska gå upp ghaa va kallt det var då. . .sen gick vi upp på rummet och tog ett glas vin innan vi begav oss till resturangen för lite 3 rättes middag den var supergod. Blev sen till att krypa till sängs vi var helt slut efter allt badande och god mat. Nu kommer vi till det bästa FRUKOSTEN den är min favvo det är så härligt att äta frukost på hotell det finns så mkt gott. Ibland kan man väl ha det så hemma men det blir ju oftast bara det vanliga mackor tee yoggi och ägg. Så nu är vi hemkommna med ny energi och lite love:) haha. Jag älskar mina barn och min man över allt annat men ibland är det skönt att bara får vara man och kvinna och inte mamma och pappa hela tiden.
Detta var allt från oss denna gången till jag skriver igen. . .
Ha det gott och njut av helgen nu!! :)

Jobbarhelg och hemvändardag. . .

Jaha då har denna helgen också runnit förbi med en fart. När man jobbar helgen går den så rysligt fort tycker jag. Men denna gick för fort men det var nog för att den var fullbokad, jobbade fredag kväll sen hem och sova sen upp och jobba vid 7 igen sen slutade jag vid 2 då var det till att laga lite mat när man kom hem, sen in i duschen sen iväg på på lite fest. Vi hade hemvändardag för alla måleråsare, då kommer dom äldre och även yngre hem hit igen och träffas så det var fullt schema hela dagen med musikkår, och taco buffé sen på kvällen och sen pub efter det, Så vi gick på buffén och sen skulle det blivit puben men vi gick hem till att annat par istället och satt där och drack lite vin osv. Tina var nämligen barnvakt åt oss så vi kunde vara borta så länge som vi ville  sa hon men vid 24 tiden blev jag lite trött i ögat så då gick vi hem men sen satt jag och pratatde med Tina til hon var halv 2 istället. Men hela kvällen var trevlig men det är alltid förfesterna som är dom roligaste tycker jag. Haha men det märks att man börja bli äldre och man är inte van vid att hålla igång hela tiden :). Sen blev det till att sova till det lite på söndagen sen åka till jobbet igen vid 2 och jobbade till 22. Så idag är en ledig och man är lite seg men vad gör det när man har nått gott som väntar på en!! På torsdag ska nämligen mannen och jag åka på spa till ronneby brunn:=) ska bli så härligt att få lite massage och bada och bara vara . men som sagt detta händer inte så ofta 1 ggr om året, brukar vara vår förlovningsdag men nu tar vi det lite tidigare för det var höstlovs erbjudande sen och då är det nog många som åker dit och det kanske inte blir nån direkt avkoppling då. Jaha dett var väl vad som har hänt hos lilla mig och min familj i helgen. Så nu till helgen blir det barnens helg så dom får välja vad dom vill göra med oss. Kan tänka mig att det blir Andys lekland el simhallen, det är deras favoriter.
Hej på er

Duktig Maximus. . .

Igår var maxi och hans klass i simhallen. dom ville givetvis veta hur vattenvana dom är så jag klämmer till med att han kan simma ca 5 meter tror jag för han har gått på simskolan 1 gång men ville ej fortsätta och jag kan inte tvinga honom då blir det bara fel utan vi försöker träna när vi åker dit istället då. Så nu hade fröken skrivit i kontaktboken att det gick kanonbra i simhallen och maximus hade haft ett gott självförtroende att han kunde minsann simma i stora bassängen men han fick ju börja i lilla eftersom jag hade skrivit att han bara kunde simma 5 meter så Åsa gick ut med honom sen i stora bassängen och  han överraska totalt med att simma 25 meter!!! helt otroligt att min lille pojk som bara gått en kurs på simskolan ränner iväg på 25 meter, tror nog att Åsa blev lite förvånad oxå :=) men snacka om att maxi var stolt sen hihi!!! Men hoppas ni inte tar detta som att gud vad hon skryter om sitt barn men jag blev så glad att man kan simma så långt när man är så liten och nybörjare, man brukar ju nästan lära sig simma med skolan om man inte gått i simskola innan har jag förstått på tim när dom har åkt, att dom som inte kan simma får vara i lilla och öva hela tiden och sen går vidare till stora och fortsätta där när dom har vattenvana och kan simma en längd i lilla.
Nu ska jag själv iväg och simma med Tette och sen blir det väl en runda på stan innan jag måste hem till grabbarna när dom kommer med bussen.

ha det gott allesammans som läser min blogg, om nån nu gör det haha. . .


Trevlig lördag...och söndag

I lördags var Tette, Johan, Hampus och Viktor här. Hade en jätte trevlig kväll med god mat och dryck. det är inte varje dag man gör både förrätt och varmrätt. Till förrätt hade vi en toast skagen sen till varmrätt blev det porterstek mmm supergott var det fast köttet blev lite segt :( och efterrätten orkade vi inte, tänkte lite kanelbulle med kaffe eftersom det var kanelbullens dag men icke att vi orkade det, så det blev lite snacks och film till kidsen dom lekte jätte bra hela kvällen och vi började spela lite wii istället. Hade skit kul faktiskt, Goo Tette du äger på tennisen vännen!!! Spelade bowling turnering hahaha gissa vem som "ägde" där hihi jo men visst Jessan haha,golf blev det oxå, men gud jag har aldrig skrattat och haft så kul åt ett spel och umgänget i hela mitt liv. Tack Tette för det du bjöd på hihi. Vid halv 2 sen tyckte vi att ögonen började bli trötta och det var dags för sängen, vi hade löst så att Tette och dom kunde sova över så dom slapp köra hem mitt i natten med killarna, det tyckte Tim och Maxi om. På söndagen blev det härlig frukost och mer prat. . . sen begav dom sig hemåt och vi styrde kosan mot nybban på em, skulle åka till Anna Och Jeppe med familj och kolla på poolhus som vi ska åka till nästa år, hua va lång det är dit men man måste ju boka i tid om man vill ha nått bra :) Ska åka dit som i 30 Års present till lilla mig haha. Oj oj 30 år, men jag känner mig inte en dag äldre än 25 haha, man är inte äldre än vad man gör sig el vad nu ordspråket säger, kommer aldrig ihåg ordspråk el så vänder jag dom fel typiskt mig :=)




ha dé tills nästa gång jag skriver här!!

RSS 2.0