Hmmm

Kan det bli en värre dag än så här?
Vaknade på bra humör idag och är ledig toppen, så när vi ska sätta oss att äta frukost killarna och jag så finns det inget bröd, ok tänkte jag vi få ta knäcke idag då för det gillar Tim, men nej fanns inte det heller, då sa jag till maxi att vi gör lite gröt istället men tror ni att det fanns nådon mjölk eller NEJ inte det heller då blir man ju galen, det fanns ju minsann innan jag åkte till jobbet i går em, men visst jag har både kylen och affären med mig i väskan hahaha. 
men vi löste ju det ändå med lite plock. Visst jag blev arg och sur mitt morgonhumör är inte det bästa och allra helst inte om jag inte fått äta frukost, så då för att glömma detta och gå vidare så beslutar jag mig för att gå och duscha istället, tänk så skönt en dusch nu på morgonen, ja det kunde man ju tro haha fanns ju för tusan inget varmvatten heller. Så det blev till att börja städa istället :) så att irritationen la sig lite så nu har jag startat pannan jag ska åka och handla lite mat och jag har fått det städat oxå hihi, det är väl positivt. Sen ska jag baka lite pizzabullar som vi ska ha med oss till äventyrsbadet som vi ska åka till i morgon med Tette och Hampus ska bli trevligt :)
Men alla måste vi ha en dålig dag ibland och detta var min idag hihi
Men ha det gott alla ni andra. Och ha en bra dag


Goda Pizzabullar till badet i morgon!!

Underbart Höstväder. . .

Gud vilken dag idag, solen skiner och det är jätteskönt. Så idag åkte löparskorna på igen och ut i skogen gick det. Så underbart att springa i solsken såna här fina höstdagar, fast man får passa sig stenarna var visst hala nu haha.
Hoppas det kunde få vara så här nu hela hösten så kanske man inte blir så hösttrött. jag hoppas jag slipper det nu ,för nu rensar jag min kropp på slaggprodukter, har kännt mig så trött uppsvälld och svårt att gå ner i vikt så då beslutade jag mig att jag skulle köra en utrensningskur, vi får väl se hur det går :=).
Kanske kan det vara en orsak att löpningen inte gick som förväntat idag, att den håller på att renas nu och att orken inte fanns efter helgens kräfskiva oxå, kan ju vara en bidragande orsak hihi ursäkter finns det hela tiden . . .
Men men toppen väder är det iaf och skönt var det att komma ut en sväng.
Träning är ett väldigt bra redskap till att må bra, man blir piggare man orkar mer man blir inte lika trött.
Motionen vart har du varit hela mitt liv haha. Skämt o sidor man har väl tränat en del men inte så som jag gör nu
och det kan man ju undra varför man inte unnat sig det innan, men mina barn var viktigre då kännde jag och man unnade sig inte den tiden då, nu har jag tiden när dom är i skolan hela dagarna och då berör inte det när dom kommer hem heller och jag känner mig pigg och alert när dom kommer hem. Jaha nähä nu ska man snart iväg till jobbet.
Ha de gott igelkott!!!
Lägger in lite fina höstbilder oxå!




Tim och maxi med sin kompis Casper  som kör med bilar i höstvädret!


Härliga Kantareller!!!

Läxor. . .

Jaha nu var det där med läxor, Tim kom hem med sin matte läxa häromdagen, jag säger bara en sak, jag måste nog gå om grundskolan haha, det är ju inga lätta läxor dom har och han går ändå bara i 2:an. Kan bara dra ett ex som deras problemlösning i matten.

Lina spelar basket.
I en match blir det 25 mål.
Linas lag gjorde 3 fler mål än det andra laget.
Vilket resultat blev det i machen?

Jo efter ett tag så klurade väl jag ute vad det blev, men hur ska man förklara detta för ett barn? det är just det jag tycker är det svåra i detta fallet.  Det kanske finns nån jätte lätt lösning på detta men jag är väldigt dålig på matte och då kommer barnen hem med såna här problemlösningar, detta va bara en av dom lättaste. Hua hur ska det bli sen när dom kommer högre upp i klasserna :) Man får väl gå nån kurs att lära sig att lära ut matte ochh att räkna igen haha.
Men läsningen har han knäckt bra får jag lov att säga det går nästan flytande nu och det är skönt. Nu ska dom även få betyg i denna låga ålder, både positivt och negativt som dom sa på förädramötet igår. Jag har inte själv hunnit gå in för det än men det är säkert som dom säger. Man får vänta och se vad som händer.


Den äldre skolpojken...
Tim




Nu även "lille" maxi skolpojk oxå. . .


Tuff vecka. . . .

Den här veckan har varit tuff med både det ena och andra.
I måndags flyttade vi in i särskilda boendet på stallgården i Orrefors. Det började med nästan kaos direkt, vi har inte fått några möbler dit än, vi fick flytta själva och pensionärerna hade nästan flyttat in före oss, men det är kul att få ett nytt ställe att vara på ändå, men det kunde varit lite mer i ordning tycker man, fy på dessa byggjobbare hihi. Men som sagt detta boende kommer bli super tror jag när det bara blir färdigt och vi får våra möbler och vi kan bo in oss lite och få i ordning på våra saker. Så natten där sov jag inte mkt man bara flyttade och flyttade och försökte se vart alla saker skulle vara.Tisdagen flöt väl bara på i kaoset oxå men rörrigt i huvudet för då kom det 2 till som skulle bo där. Men det löste vi så att dom blev väl emottagna hihi. Sen i onsdags var den tunga dagen D då min mormor begravdes, fyy vad jobbigt sånt är och många tårar blev det men så blir det väl för alla iaf för mig, men det gick bra tycker jag prästen var duktigt och lugn, väldigt jordnära faktiskt inte så helreligös som en del kan vara så det gjorde nog sitt oxå. Sov så gott nu lilla mormor.
Så nu hoppas jag att inga kommer att gå bort nu på ett tag.
Idag torsdag är en ledigt dag för mig fast fullt schema ändå med tvätt, städ mat, läxor osv. Känns faktiskt lite konstigt än att båda grabbarna går i skolan nu, man har liksom inte vant sig. Men dom trivs och ha det jätteroligt, nu kommer dom ifrån varandra lite så nu är dom mer vänner än ovänner när dom kommer hem haha.
Jaha det här var lite blandat från mig idag, nu väntar kaffet =). Skulle visst hinna med lite träning idag oxå hihi, har tappat lite av motivationen nu tyvärr, men jag hoppas den kommer tillbaka nu när jag ska simma med Tette i morgon, då kan vi peppa varandra :)


Så himla gutt...

Idag har löpningen släppt!!! Sprang 5 km på 29 min och då gick jag dom 5 första minuterna, så himla gutt att orka springa hela 5 km.
Då tänker ni säkert så här, vadå 5 km är väl inget, men för mig som är otränad har 10 kg övervikt att bära på så känns dom 5 kilometrarna :)
Har antagligen tagit i för mkt i början för jag har alltid fått varva gång och löpning efter 2,5 km för då har jag kännt mig helt död, men idag idag så flöt allt på andningen var toppen viljan va stark och ett saktare tempo var vad som behövdes.
Så nu är det bara att hålla det tempot och andningen i ett par veckor innan jag kan lägga på lite mer fart, Jiippi,så gutt det känns efteråt oxå när man varit ute och sprungit, man får så mkt energi.
Ha en trevlig kväll allihopa!!!

Ledsamt....tråkigt...

Igår hände det tragiska som man aldrig vill ska inträffa, min mormor lämnade oss hastigt.
Man är aldrig förberedd på när sånt ska hända, men detta kom verkligen som en chock, lilla mormor som var så pigg el pigg för sitt tillstånd och lycklig nu igen,somnar bara in i sin stol vid tv:n. Men hon fick nog somna in lycklig utan att lida och det kan låta sjukt men det tycker jag är den finaste döden om man ska prata om sånt att bara få somna in utan att ligga och lida och har ont t.ex. Tufft och jobbigt är det för hon va ju pigg på em när min mamma hade varit hos henne och sen bara några timmar senare så har hon somnat in i sin stol. Men mamma och hennes bröder var där uppe och tog ett avsked och hon va så fin sa mamma där hon låg i sin säng i ordning gjord.  Sov så gott lilla mormor jag tänker på dig!!! Hoppas att du var lycklig in i det sista och nu har du hittat tillbaka till morfar så nu kan ni leva ert liv ihop igen...
Tänker på dig Kram lilla mormor

RSS 2.0