Skolbussar. . . .

Idag fick jag en smärre chock när killarna kom hem med sina kontaktbocker som dom har i skolan, där står det så här. From den 27 så kommer nu bussarna att gå 10 min tidigare på morgonen vi börja berättelsen här, jaha tänkte jag då har dom äntligen bestämt att det nu är vid 7.05 bussen kommer att gå, för första dagen så höll nästan en del på att missa bussen för den var så tidig den hade redan kommit vid 7 och innan sommarlovet så gick bussen 7.10 lite dålig info där ja, så mina grabbar hade ju lungt och fint traskat bort dit första dagen dom skulle gå hemmifrån själva för jag hade redan kört till jobbet och höll då på att missa denna buss. Jaha vad gör vi åt det då jo vi el jag väcker dom ännu lite tidigare så att dom får lite tid på sig att vakna och äta mm och säger att ni kan gå vid kvart i sju det räcker då då har ni gott om tid, men icke bussen var där nu igen ännu tidigare och fortfarande utan info då gick lilla jag i taket när jag ringde flexbuss.
- Jo det är så här att jag undra lite över tider osv för jag har nämligen fått hem ett brev från skolan och där står det att bussen kommer nu att gå 10 min tidigare och då vill jag gärna veta när den tiden är så jag vet när jag ska skicka bort mina barn, han återkommer då med svaret att bussen kommer att gå från målerås vid 6.50 på morgonen, vaa sa jag då 6.50 ni är ju inte kloka den gick 7.10 innan sommarlovet och det var tidigarelagt och nu ska den redan gå 6.50, ghaaaaaaa så arg jag blir då, vad f*n tänker dom med?? Jo svaret var då att dom var tvungna till det för att dom skulle hinna till slutändan, men ge er tänkte jag sätt då in fler bussar istället, visst det kanske kostar extra mkt men nån gräns får det väl ändå vara ska man då slita upp barnen straxt efter 5 halv 6 för att dom då ska hinna vara klara med diverse bestyr till halv 7 för att sen åka buss till skolan som ligger 1.5 mil från oss på 1 timme och 10 min nu vet alla som känner till avståndet att det tar inte 1 timma och 10 min att köra 1,5 mil även fast 15 barn skulle gå på på olika ställen, så vad kommer då att hända ju dom kommer ju vara i skolan redan kvart över 7 säkert senast hlav 8 iaf, Det här är bara för mkt alltså. Detta lockar ju absolut inte till att fler kommer flytta till landsbyggden och då kommer även den dö ut men det är kanske det folk  vill vem vet. Ni som läser tänker säkert att det är väl ingen stor grej men det är det faktiskt när det rör sig om barn som ska behöva gå upp så tidigt och sen ha långa dagar i skolan, det är tufft inte undra på att barnen sen kommer bli trötta i skolan och inte äter frukost ordentligt för att det är alldeles för tidigt. Visst jag har valt att leva så här på byggden men inte ska man väl behöva lida för det. Detta kommer nog att komma upp på ett möte i skolan kan jag tänka mig för rektorn där var inte glad åt det heller och dom hade ju bara fått ett samtal från dom att detta är det nu som gäller. Var bara tvungen att skriva av mig lite
Kram på er


Skoldags. . .

Idag har grabbarna börjat skolan igen, gud vad tiden går fort, den stora börjar i trean och den lilla börja ettan, herregud snart har man väl tonårspojkar. . . men visst en fördel är det ju hihi jag känner mig ju inte äldre och det är ju bra, men det är lite sådär man tycker det går lite för fort ibland, vill liksom hålla i tiden lite. Killarna tyckte det va jättekul att börja skolan igen och få träffa alla kompisarna igen. Får väl oxå se lite hur det kommer gå nu för nu har dom delat upp dom så dom är rena klasser innan har dom varit F-2:or, men jag tror det blir bra. Så nu åter till läxor och tidiga mornar igen efter ett långt sommarlov.


Jobbet rullar på i full fart oxå så dagarna bara springer iväg.
ÅHH jag är så GLAD oxå men tyvärr är nog inte denna T lika glad som jag och visst det förstår jag men T jag är så glad att du är hemma i nybban igen, då kan vi kaffa och fralla tillsammans igen och träna. Kram till min bästaste bäste vän!!!
Det var allt för denna gången
Kram på er

Lite av allt. . . .

Jaha då har ännu en vecka sprungit förbi, vad fort det går.
Har haft lite smått data problem men hoppas nu att den fungerar igen.
I torsdags så kokte jag kräftor mmm så gott med svenska ritkiga kräftor som är färska, dom smaskade vi sedan på i lördags då vi hade lite kräftskiva, jag mannen och barnen, va riktigt mysigt faktiskt, får väl se om det blir någon kräftskiva med vänner el så få det vara.
I fredags så skulle Tommy ut och fiska kräftor med en kompis det blev nästan lika med noll ösregn blåst och knappt ingen fångst så dom var lite less på det, dom hade väl tills idag och fiska men jag tror nog att tyvärr så blir det nog inga kräftor i den sjön i år, lite synd faktiskt, jag älskar kräftor.
Idag har det blivit till att storstäda garaget så vi får in alla cyklar 4-hjulingen, bilar nu inför hösten.
I morgon blir det till att arbeta igen och på tisdag börja skolan, kul för barnen att träffa sina kompisar igen efter ett långt lov.

Helgen. . .

Helgen har gått alldeles för fort tycker jag.
Jobbade i fredags till kl 16 efter det åkte vi och handlade så den kvällen försvann med lite mys när vi kom hem.
I lördags var vi i kalmar och bowlade och gick ut och åt på Athena, det var vår familj sen min bästaste bäste vän och hennes familj killarna tyckte det var jätte kul för det var så häftigt lyse där, men tiden gick för fort även där tycker jag, men det är väl så när man har roligt!
Idag söndag har vi varit i Kosta och shoppat lite, så det blev ett par gummistövlar till mig och sonen min sen en kokbok med lchf kost var jätte mkt goda recept i den mumma. Sen vara vi svampskogen och hittade lite kantareller inte så mkt denna gången tyvärr har hittat ca 5 liter varje gång förut men nu hittade vi bara 3 l så det hade väl varit några innan oss och plockat men inte visste om våra superställen hihi och det ska ingen få veta heller haha.
I morgon blir det dags för lite jobb igen, nu börja det snart rulla på  som vanligt igen med skola jobb osv , det ska bli skönt.

Detta var allt för denna gången hej svejs



Produktiv dag. . . .

Igår hade jag en väldigt produktiv dag tycker jag själv haha steg upp runt 8 och började med lite frukost. Sen började arbeterna, jag började röja i vår stora gå in garderob uppe för att jag skulle kunna få in lite annat som jag haft nere i vår garderob så där blev det förvaring av lakan och gardiner och vinterkläder toppen, har sedan en liten garderob nere som blev till stora och små badlakan, sen började jag nere i källaren där har ju allt bara legat kvar efter tumling typ underkläder och handdukar men allt det städades bort och lades på sina platser, va nöjd man blir när allt kommer i ordning har en fåtölj uppe som jag gärna lägger alla kläder i som är tvättade och tillslut blir ju även den full så det blev till att ta tag i den oxå och stryka till det som behövdes, det mesta var faktiskt vikt redan från början. Sen var det då till att ställa sig att steka plättar och det tar ju sån tid iaf till oss för jag steker ju inte bara 2 st till oss var precis utan på dubbel sats åtminstone, men vad gör man inte för barnens skull steker inte det så ofta bara just för att det är så tråkigt. In i duschen och sen iväg till det vanliga jobbet jobbade 16-21 och det var ingen hit haha först massa jobb här hemma sen fullt ös på jobbet, så när vi väl tog rast så bara flög luften ur en, man ska aldrig sätta sig ner hihi men dagen gick super fort iaf och jag blev nöjd av resultatet. En nackdel bara att hunden har hållt mig vaken större delen av natten tycker jag, fick väl ihop 3.5 timmes sömn inatt och det är inte kul, men massa kaffe idag så har det oxå gått. Ska nog försöka ta mig ut på en power walk sen om regnet slutar just nu bara vräker det ner kl  14.29 =).  Visst har jag varit duktig hihi

Ha det bra allesammans

Dags igen. . .

Nu har jag hittat hit iegn tror jag =) har varit lite off på detta, dels ingen rolig design på den och bara inte haft lust, men nu hoppas jag att jag kommer vara duktigare på att blogga.

I Fredags så var vi i Vita sand med 2 kompisar och deras barn, det vara super trevligt och barnen lekte jättebra allihopa, det märks att dom är alla i samma ålder nästan. Så lite bränna hann man få igen trodde det var slut på sommaren men icke, så vi drog dit även på lördagen bara mannen min och våra barn och hade ytterligare en trevlig dag med bad och ännu mera sol, mmm jag älskar solen!!

Jag har nu även kommit igång med min träning igen, och det är oxå superskönt, jag har bara börjat med Power walk än så länge, tar det lugnt denna gången för sist pajjade benet på mig när jag sprang och målet är ju att jag ska börja springa igen så småning om. Men det är ju helt underbart att få komma ut och få röra på sig lite, man blir piggare på nått vis. Jag har ett mål nästa sommar oxå och det ska jag verkligen hålla denna gången Tette!!! jag lovar nu har jag ju både tid och kan göra det i lugn och ro och förhoppningsvis minskat lite i vikt oxå, man har ju ett antal kg mot sig.

Detta var nog allt för denna gången måste ju ha lite att skriva nästa gång oxå =)

Tack!!!

Tackar Jennie så mkt för att hon har gjort min blogg så fin
och personlig, så nu ska det bli riktigt kul att börja blogga igen.
Tusen åter tusen tack!!

RSS 2.0