Jobb och sjukdom. . .

Jobb och sjukdom har denna vecka inneburit så det har inte varit så mkt bloggande nu men tänkte iallafall skriva ihop några rader vad som har hänt hemma hos oss i målerås :)
I tisdags natt kom en ledsen maxi ner till oss helt otröstlig, han hade så ont i sin käke sa han så den natten blev inte mkt sömn försökte få i han panodil men vägrade, men tillslut så hade han så ont så han gick med på att ta en sup panodil och då somnade han äntligen så det blev att vara hemma på onsdagen, vi åkte ner till tandl senare på kvällen egentligen skulle jag bara ändra en tid men nämnde detta med käken så då tyckte dom vi skulle komma ner, när vi väl är där berätta han att när dom var på fritids så hade dom hoppat i en grop och då hade 2 killar hoppat på honom så antagligen har han fått ett slag på käken så den rubbat sig lite för den var svullen och han ömmade på vissa ställen när tandl kännde på käken. Och jag hade ändå frågat om det hade hänt något i skolan el på fritids men icke dom är roliga dom små liven och inte berätta allt för sin mamma. Så nu sitter vi bara och myser framför tv:n och disney channel är lite av en favvo kanal här hemma även jag kan tycka den är bra hehe :=)
Nu i helgen ska det städas och bytas gardiner och sätta upp ljusstakar och stjärnor, kunde det inte komma lite snö el bli lite kallt och frostigt så får man lite mer advents känlsa tycker jag.

Tjingeling på er!


Ny familjemedlem. . .

Nu har det kommit en ny familjemedlem till oss i vår familj en kattunge. Killarna blev jättglada igår när jag kom hem med denna lilla krabat, den har för modligen blivit övergiven av sin mamma för den hade flera syskon som har dött har dom upptäckt. Men när jag fick reda på att det fanns 2 till kvar i livet så bestämde jag mig direkt att en utav dom ska jag ha, Tommy får säga vad han vill hahaha, näe men han tyckte den var fin och söt. En kompis till oss har syskonet till denna så vi får väl se om hon hittade någon till den andra som är kvar, detta är stallkatter men hur goa som helst och väldigt tillgiven för att vara så ny hos oss, trodde natten skulle bli tuff med kattjam och dyl men icke inte ett ljud har den gett ifrån sig bara legat och sovit på min huvudkudde i en filt för den verka har svårt att hålla värmen, troligtvis är dom bara 6 veckor. Så min får ersättning nu för att pigga på sig lite, men den har faktiskt kissat på lådan 3 gånger sen igår :) inte nått på golvet :) det är inte illa. Men vår andra katt mysan hon är inte glad hihi hon bara fräser och sticker därifrån men men det ge väl sig oxå, hunden tycker om den han slickar och tvättar den han känner väl att den är lite och späd och kattungen verka tycka om det oxå :=)


ska försöka dricka lite, skålen är nästan större än kissen


smaskar på lite kokt fisk . . .

Händelserik helg...

Ja då var denna helgen oxå förbi. I lördags var det 40 års kalas mkt trevligt och god mat och dryck, trevligt folk. Ja hela kvällen va rolig lite roliga händelser under tiden som gjorde att det livade upp stämmningen:=) och t.om. barnen orkade hänga med ända till kl 1 på natten för då gick vi hem för då slog givetvis min migrän till så den natten sov inte jag en blund men som tur var var killarna trötta så dom sov till halv 11 så man låg ju och slumrade tills dom vaknade. Sen söndagen var bara en slappardag med pizza ätning det är så gott dagen efter . . .  hihi så framåt kvällen så började man ju bli lite piggare med min huvudvärk och då kände man ju inte tröttheten så hon var ju nästan 23 innan man somnade sen för vid halv 9 tiden här på kvällen var det fullt pådrag här i lilla målerås polisen stod med blåljusen på och pratade med några. Det visade sig sen att min svärfar hade visst hittat en rånarväska full med rånarluvor och diverse grejer i men det fick jag inte reda på förrän igår måndags så då var man ju lite orolig vad det var som hände, vad gör polisen här vid denna tiden liksom, sen läste vi ju i tidningen oxå att dom hade visst jagat en svart audi coh någon lastbil uppåt lenhovda så vem vet det kanske hade nått sammanhang med denna väska som han hittade full med saker då. Så polisen var och hämtade den på söndagkvällen sen och han fick även följa med och åka runt för att se om han kunde hjälpa dom mera. Så igår var det poliser här igen med hundar och skulle söka efter mer saker men det fanns inget tur var väl det men det känns lite otäckt. Detta var väl vad som hände hos oss i helgen :)
tjolahopp på er i regnet.

Vad fort det går. . .

Imorgon är det redan onsdag vart tar veckorna vägen? det går så fort, det var ju nyss helg och nu är det snart helg igen och då är man ledig från jobbet :) skönt. Dessa helger är värdefulla då man inte jobbar utan kan njuta av familjen och träffa vänner som man inte hinner så mkt i veckan. Det blir oftast bara ett sms el telefonsamtal i veckorna bara för att höra att allt står rätt till. Idag har jag och mina kollegor på jobbet suttit på strandvägen för att planera vårt schema och upplägg på rundor osv så att det blir ett smidigt sätt att arbeta just nu är det ett getingbo känns det som ingen har direkt koll på något, så sånt har vi gått igenom idag och det var minsann inte det lättaste och tillslut står det helt still i huvudet, men vi fick fram en bas iaf som vi hoppas ska funka så småningom. I morgon ska ev mannen och jag till Kosta en runda innan han ska till jobbet och killarna kommer hem, ska spana på lite julklappar. . . Det går oxå fort förresten det är bara 6 veckor kvar i morgon till julafton och dom lär väl oxå gå fort om alla andra veckor går så fort. Jag längtar till första advent nu så man får sätta upp lite ljusstakar och julstjärnor och byta lite gardiner den tiden tycker jag är mysig då man får tända dom och tända ljuset i ljusstaken vid frukostbordet på söndagarna sen. :=)
Ha de tills nästa gång jag skriver
Kram från mig

Trött arg ledsen besviken. . .

Det är vad jag är just nu när jag kommit hem från jobbet.
Det  hela började för ett tag sen på mitt jobb då en pensionär som jag är kontaktman åt inte ville ha mig som det längre för den personen hade inget förtroende för mig längre, jag kunnde inte hålla vad jag lovade osv och jag börjar ju givetvis grubbla vad har jag nu gjort för fel, då visade det sig att jag lovat att komma dagen efter och göra vissa saker men blev sjuk så jag kom aldrig och då blev personen väldigt tjurig och sa då till mina kollegor att den personen hade minsann inget förtroende för mig jag höll inte vad jag lovade. Och visst jag accepterade det, klart det ska bli nån annan som är kontakman där om den inte litar på mig. Släppte detta och gick vidare och allt rullade på tills man blev anklagad att man inte skötte sina sysslor och då började jag grubbla igen och försökte ännu en gång komma på vad jag gjort för fel, men kom fram till med några av mina kollegor att det  var inte bara mitt fel för jag visste inte om att det låg på mitt bord att jag var skyldig till att fixa det, den infon hade jag inte fått. Och så kommer vi till idag då, då ytterligare en säger till mina kollegor att kemin stämmer inte mellan oss, och den personen var själaglad för att jag skulle bli deras kontaktman när jag fick dessa personen el jag frågade om dom skulle kunna tänka sig om det passade om jag vara deras kontaktman först och det gick jättebra och jag tycker verkligen kemin stämt där men ännu en gång händer detta, då blir man bara så trött arg och ledsen och besviken på allt för man känner sig verkligen värdelös och funderar på om man verkligen ska jobba kvar inom det man jobbar. Jag kanske har gjort mina år inom äldreomsorgen nu jag kanske ska förnya mig??? testa nått annat istället. Oj detta var inget roligt att läsa säkert tycker ni som läser men jag vara bara tvungen att skriva av mig, alla har vi en dålig dag nån gång och jag hade visst min idag :)
Hoppas på en bättre dag i morgon!
Ha det bra alla läsare kram på er!!

Halloween helg. . .

Var det denna helgen och det tyckte killarna va kul samtidigt som det var lite spännande och läskigt.
I fredags så började det gå runt lite barn här i samhället och sa bus el godis oj tänkte jag då, inget godis hemma tusan oxå och ingen frukt heller, så medans jag stod och lagade mat så kom Anna Och Jesper hit och lagom så knackar det på dörren så Anna öppnade, säg bus sa jag då eftersom jag varken hade frukt el godis hemma, för grabbarna ville ju inte ge bort sitt fredagsgodis. och dom blev helt paffa som knackade, va bus det har vi inget, men jag har inget godis sa vi då men det går bra med pengar el frukt säger dom då haha dom är roliga men det blev ju en liten peng då iaf men där såg man att dom hade inte alls planerat att nån skulle säga bus istället hihi. Så kvällen flöt på med god mat och dryck och lite spök kladdkaka, sen blev det lite wii spelande oxå och tiden går ju verkligen så fort då när man har roligt så framåt halv 2 var det dags för sängen tyckte vi Anna med familj sov över här så vid 7 vaknade lilla Lisa så då gick vi upp och gjorde frukost sen gav dom sig iväg åt Kosta och vi skulle hem till mamma och pappa på kroppkakor, mmm det är så gott och man blir bara sååå himla mätt för man äter ju nästan till man spricker haha sen blev det kaffe och spöktårta där oxå. Sen begav vi oss hemåt framåt kvällen och då var det dags här med spökrunda. Maxi var det inga problem med att jag ska gå säger han lite coolt men Tim var lite så där jag vill gå men nää jag vill inte, jag vill gå nää jag vill inte och jag tvingar han inte för han får helt välja själv, det kan bli så fel om man tvingar nån som verkligen är rädd för något, så maxi och jag började traska rundan dom hade, och visst fanns det spöken där ute hihi dom rasslade och tjoade ibland hoppa det fram några sen var det även bingorunda för oss vuxna och tipsrunda för barnen. Och det var verkligen mörkt där ute i skogen så man blev lite så där oj  oj sen hoppade man till lite, då satt det nån bakom ett träd haha. Men på slutet fanns det en snäll häxa och hon gav oss godis. Men det är verkligen kul när sånt anordnas här på byn och den var precis lagom läskig och rolig och spökig sa maxi haha.
Så nu denna söndag blir bara en tvätt och vilodag för mig.
Ha det gott
Ps. vi får ju inte glömma att vi har ju även satt ljus vid gravarna för dom nära och kära som inte är med oss längre. Ds


RSS 2.0